News55

Agnes Wold: "Alla blev så arga"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 maj 2022

Kontroversiella Agnes Wold väcker känslor vad hon än företar sig men numera är hon mer älskad än hatad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Läkaren och professorn i klinisk bakteriologi, Agnes Wold, 67, har gjort sig känd för sitt rättframma sätt och enkla förklaringar till fenomen som annars kan vara svårbegripliga för gemene man.

Hon har inte alltid varit älskad och hyllad som idag utan har fått möta motstånd under tidigare år och det var 1995 som hon blev känd för allmänheten genom en debattartikel där hon skrev att kvinnor blev missgynnades systematiskt av Medicinska forskningsrådet när de ansökte om forskartjänster.

Då ville folk att Agnes skulle brännas på bål och sparkas men i slutänden blev det styrelsen i MFR som byttes ut, enligt Icakuriren.

Det blev också ett herrans liv när läkaren uttalade sig om kvinnor och amning, att amning inte hjälper mot allergier och allt dammande och städande var onödigt samt att det inte fanns någon anledning att undvika socker.

–  Jag tyckte det var fruktansvärt att alla blev så arga på mig. Men efter mitt sommarprat i P1 började jag få dunkar i ryggen av kvinnor på spårvagnen för att jag talat för deras sak och numera får jag ryggdunkar av män för att jag sagt att de slipper äta grönsaker.

Hon har även räknat ut hur gammal hon kommer bli då de i hennes släkt inte är långlivade. Hennes pappa blev 83 år och mamma 80, själv kommer Agnes bli runt 83 och på frågan vad hon skulle göra om hon bara hade några timmar kvar att leva blev svaret ”Jag skulle säkert twittra, dricka lite vin och ha dåligt samvete för att jag inte gjorde något mer väsentligt under tiden.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS