News55

Nanne om kollapsen: Det finns inget coolt med en kropp som ger upp

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 02 sep. 2016Publicerad: 02 sep. 2016

Efter en lång tids sjukdom skriver nu Nanne Grönvall, 54 år, ett känslomässigt och ärligt inlägg på sin blogg om tiden som varit.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Det finns INGET coolt med att ha en kropp som ger upp och kollapsar. En hjälplös och smärtsam procedur att ta sig igenom och också en farlig sådan, eftersom man ofta pressar sin kropp att fortsätta köra på trots ett minimalt immunförsvar, som också är utarbetat och där av alla läkarbesök utan att få rätt behandling eller diagnos”, skriver Nanne på sin blogg. Nanne påpekar att okunskapen kring utmattningssymdrom är enormt och att vissa till och med verkar tro att det är ”inne” att vara utmattad, något Nanne bestämt tillbakavisar.

“Jag orkar inte, jag behöver hjälp”

Nanne skriver att hon alltid är den som sagt ja och alltid är den som har orkat och haft massor med energi, oavsett stressnivå, men att hon nu måste backa och säga ”jag orkar inte, jag behöver hjälp”. Nanne har haft en tuff tid och har tvingats lära sig att våga vara svag och erkänna orkeslösheten.

      LÄS MER: Sjukskrivning för Nanne

Viktigt våga berätta

Att våga berätta och visa sig svag är viktigt. Att ta sig igenom de svåra stunderna trots skuld och skam över hur det har blivit är något som Nanne anser vara viktigt för att människor inte ska behöva hamna ”där” överhuvudtaget.

Nannes sociala medier har bokstavligen svämmat över med stöd, kärlek och hejarop. ”Jag är fullständigt överrumplad av all kärlek och feedback ni ger” skriver Nanne i sin blogg.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS