News55

Stora framsteg för Kristoffer Olsson

Artikelbild
Kristoffer Olsson i samband med en pressträff med svenska fotbollslandslaget. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Den svenske landslagsspelaren Kristoffer Olsson gör framsteg i sin rehabilitering efter att ha drabbats av flera små blodproppar i hjärnan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Olsson har återfått både talförmåga och motorik, skriver hans danska klubb FC Midtjylland.

Den 28-årige fotbollsmittfältaren vårdades inledningsvis i respirator på Århus sjukhus efter att den 20 februari ha kollapsat i sitt hem. Läkare fastställde så småningom att svensken drabbats av flera små blodproppar i hjärnan, till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

För en månad sedan meddelade Midtjylland att Kristoffer Olsson fastas ut ur respiratorn och flyttats till ett center med fokus på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar, och den senaste uppdateringen från klubben talar om framsteg i rehabiliteringen.

“Här har Kristoffer fått tillbaka både motorik och sin verbala förmåga”, skriver Midtjylland i ett pressmeddelande.

Prognosen är fortfarande osäker kring huruvida Olsson kan bli fullt återställd, men han gör stora framsteg, skriver klubben.

“Han gåtränar aktivt och kan äta på egen hand”.

Rehabiliteringen går nu vidare, skriver klubben, och Olsson är fortsatt omgiven av sin familj och delar av Midtjyllands stab.

“Det är imponerande att bevittna Kristoffers kamp mot sjukdomen. Hans positiva inställning, kämpaglöd och outtröttliga vilja att vinna är en inspiration för oss alla”, säger klubbens vd Claus Steinlein i pressmeddelande.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS