Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 07 mars 2024Publicerad: 07 mars 2024

Målvakten Alyssa Naeher var på väg att bli syndabock när hon orsakade en straff i den sista minuten av förlängningen mot Kanada i semifinalen av Gold Cup – det nord- och centralamerikanska mästerskapet. Adriana Leon kvitterade till 2–2 för Kanada och to…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Straffdrama när USA tog sig till finalGregory Bull/AP/TTUSA:s målvakt Alyssa Naeher jublar med sina lagkamrater efter att ha vunnit semifinalen i Gold Cup mot Kanada efter straffar.FotbollTT-AFP Målvakten Alyssa Naeher var på väg att bli syndabock när hon orsakade en straff i den sista minuten av förlängningen mot Kanada i semifinalen av Gold Cup – det nord- och centralamerikanska mästerskapet. Adriana Leon kvitterade till 2–2 för Kanada och tog det hela till en avgörande straffsparksläggning, men där blev Naeher hjälte. Den 35-årige målvakten räddade tre kanadensiska straffar och satte en straff själv när USA gick vidare till final mot Brasilien. Under framför allt den första halvleken mellan USA och Kanada präglades spelet av att planen i San Diego, Kalifornien, var rejält regnsjuk. Vid ett tillfälle diskuterade domaren med matchdelegater om matchen kunde fortsätta. Avsparken i den andra halvleken blev försenad efter att regnet orsakat problem för domarnas kommunikationssystem. Brasilien slog Mexiko i sin semifinal med klara 3–0.