News55

Svenske rookiens slutspelsdröm över: "Suger"

Artikelbild
Washington firar segern och kvalificeringen till Stanley cup. (Foto: Matt Slocum/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

Washington besegrade Philadelphia med 2–1 och blev därmed sextonde och sista lag som tog sig vidare till NHL-slutspel.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag hade velat spela fler matcher, säger svenske Samuel Ersson, som klev fram som Philadelphias förstemålvakt halvvägs in i säsongen.

Philadelphia, som behövde vinna under ordinarie tid för att ha en chans att ta sig till slutspel, tog ut målvakten Samuel Ersson med drygt tre minuter kvar i tredje perioden.

Det slutade dock med att Washingtons TJ Oshie kunde peta in det avgörande målet i kassen som Ersson lämnat. Ett resultat som skickade Washington till slutspel, men trion Philadelphia, Detroit och Pittsburgh på semester.

“Det suger”, konstaterar Ersson själv efter nederlaget.

Vi visste att vi var tvungna att vinna under ordinarie tid. Det var en konstig situation, säger han till ett pressuppbåd efter matchen.Tog över buren

Svensken rookiemålvaktens kamp att nå Stanley cup är därmed över. Det blev fler matcher, 51, under årets säsong än vad någon hade räknat med.

Att spela så många matcher, jag hade inte förväntat mig det, säger Ersson.Jag hade velat spela fler. Jag spelade mycket, särskilt andra halvan av året. Det är en sådan spelare jag vill vara.

Ersson inledde säsongen som andremålvakt, men tog över som nummer ett efter det att kollegan Carter Hart tagit timeout i samband med att han åtalats för sexuellt övergrepp.

ANNONS

Detroit och Pittsburgh ute

Detroit vann nattens måstematch mot Montreal med 5–4 efter förlängning, men chanserna att nå slutspelet genom den sista tillgängliga wildcard-platsen i ligan grusades i och med Washingtons vinst.

Även Pittsburgh, som också hade en liten chans till den sista platsen är därmed utslaget. Pittsburgh, med storbacken Erik Karlsson i laget, kan inte gå ikapp även om de vinner sin sista match.

Slutspelet, Stanley cup, inleds den 20 april. Finalmatcherna inleds i juni, med en eventuell sjunde final senast den 24 juni.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS