News55

Tv-profil om bråket med Jihde: "Skrek att jag var ett överbetalt jävla svin"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 dec. 2022

Robert Perlskog berättar i en intervju med Expressen om bråket som gjorde att Peter Jihde sa upp sig från TV4.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Robert Perlskog arbetade som sportkommentator på TV4 i 25 år och kommenterade många fotbollsmästerkap. Efter VM i Brasilien 2014 följde han med kollegan och parhästen Claes Hellgren över till Viaplay. Men tidigare i år fick Perlskog plötsligt nobben från kanalen.

– Det var personligt mot mig. Jag var inte alls förberedd på det, det kom som en jävla käftsmäll, säger han till Expressen.

Nu är sportkommentatorn aktuell med boken ”Från Rågsved till Rio”. Där berättar han om uppbrottet med Viaplay och även om det infekterade bråket med tv-profilen Peter Jihde.

Bråket ska ha hänt 2001 när de båda bevakade handbolls-VM i Frankrike för TV4.

– Peter exploderade under ett möte och jag blev helt tagen på sängen. Han hade haft synpunkter på hur jag och Claes skulle jobba, att vi skulle påannonsera Leif ”Loket” Olssons webbradio, att tittarna skulle lyssna på någon annan än oss. Ja, till och med synpunkter på vilka slipsar vi skulle bära. Men jag vägrade det där. Det får ni ta i studion, sa jag, berättar Perlskog för tidningen och fortsätter:

– Peter skrek till mig att jag var ett överbetalt jävla svin. Det är möjligt, sa jag. Men det där med överbetald stämmer inte.

Peter Jihde ska senare ha vägrat att jobba ihop med Perlskog och sa till slut upp sig från TV4. När Expressen nu frågar om det påstådda bråket i Frankrike vill han inte kommentera konflikten utan väljer istället att hylla Perlskog.

– Det jag kan säga om Robert Perlskog, efter alla dessa år, är att jag tycker att han är, eller åtminstone var, Sveriges bästa sportkommentator. Alla kategorier, säger han till tidningen.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS