News55

Tv-profil om livet efter dotterns död

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 19 juni 2023Publicerad: 19 juni 2023

En tidigare tv-expert och fotbollsprofil kämpar med ett ständigt pågående sorgearbete. I en intervju med Göteborgs-Posten berättar han om sorgen och hur livet har förändrats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bosse Petersson var tidigare en profilerad tv-expert för fotbollssändningarna i Viaplay. Idag lever han ett mer stillsamt liv i Mariefred tillsammans med hustrun Anita. Men de senaste två åren har varit tuffa.

Dottern Jennie drabbades 2021 av en obotlig cancer och i vintras avled hon, 51 år gammal. Petersson berättar för GP om det ständiga sorgearbetet och hur annorlunda livet har blivit.

– Bara de människor som varit med om detta kan förstå. Precis som i idrotten så får du aldrig in i huvudet att du ska förlora. Men sen när fakta är där… Livet har förändrats helt och hållet.

Saknaden och tankarna på Jennie bär han med sig varje dag, men genom initiativet “Vi lirare” kan han samtidigt blicka framåt. Projektet startades 2014 efter att en Djurgårdssupporter dött i samband med en fotbollsmatch mellan Helsingborg och Djurgården.

– Vi var några stycken som reagerade över att fotbollen i grunden är en god sak och måste vinna. Det var någon som uttryckte sig så att ”gatans värderingar kan inte vara de som segrar”, säger Petersson till tidningen.

“Vi lirare” utgörs av 600 ambassadörer som tidigare varit fotbollsspelare eller ledare och har en bakgrund i allsvenskan. Deras mål är att skapa ett bättre samhälle genom fotbollsrörelsen.

– Men åren går. Jag är 77 bast och kan haka på ett par år till. Men jag vill att ”Vi lirare” ska överleva mig och att fler ser varumärket och förknippar det med god kraft och goda värderingar, avslutar Bosse.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS