News55

Vinberg inblandad när "Spurs" gick till final

Artikelbild
Tottenhamspelarna, bland andra Matilda Vinberg, firar Martha Thomas matchavgörande 2–1-mål i FA-cupsemifinalen mot Leicester. (Foto: Zac Goodwin/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Tottenhams damer är för första gången klara för FA-cupfinal.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Matilda Vinberg var i högsta grad inblandad i det dramatiska avgörandet mot Leicester, 2–1 efter förlängning.

Amanda Nildén startade för Tottenham i söndagens semifinal på Brisbane Road i London. Men den svenska landslagsbacken fick se sig rundad av Jutta Rantala i den tolfte minuten, och finländskan tryckte in 1–0 till Leicester med en vänsterkanon.

Det såg länge ut att ge bortalaget en biljett till FA-cupfinalen på Wembley den 12 maj.

Men Tottenhams svenske tränare Robert Vilahamn stuvade om ordentligt i laget i andra halvlek. Nildén var en av dem som fick kliva av, Matilda Vinberg var en av dem som byttes in.

Vinberg hade inget att göra med kvitteringen i den 83:e minuten. Bethany England hittade Jessica Naz i djupet och Naz avslutade kliniskt till 1–1.

Men Vinberg var onekligen viktig när semifinalen avgjordes i förlängningen. Matchen gick mot straffar när den tidigare Hammarbyspelaren skickade in ett inlägg i den 118:e minuten. Luana Bühler skarvade bollen bakåt och Martha Thomas nådde högst och nickade in matchavgörande 2–1.

I finalen väntar Manchester United som slog ut de tre senaste årens FA-cupmästare Chelsea och fick revansch från fjolårets final. Matchen slutade 2–1 efter mål av Lucia Garcia och Rachel Williams i United samt Lauren James i Chelsea. Alla mål gjordes i första halvlek.

Chelsea-yttern Johanna Rytting Kaneryd var med i startuppställningen och byttes ut i den 76:e minuten.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS