News55

Hjärtsjuk 82-åring tar strid mot p-bot

p-bot
Den hjärtsjuke 82-åringen åkte på parkeringsböter utanför Skellefteå lasarett trots att p-automaten var ur funktion och felanmäld och appen strulade. (Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 30 aug. 2024Publicerad: 30 aug. 2024

Vägrar betala eftersom automaten var trasig och appen krånglade – nu avgörs striden kring parkeringsböterna i domstol.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT berättar om fallet där hjärtsjuke Lars Stenberg, 82 år, åkte på parkeringsböter utanför Skellefteå lasarett trots att p-automaten var ur funktion och felanmäld och appen strulade.

“Folk är rasande. Inte bara här i Skellefteå utan från Ystad till Haparanda. Nu måste politikerna ta tag i det här och göra nya regler”, säger Lars Stenberg i artikeln.

Har fått flera förelägganden på p-boten

Han har fått flera förelägganden på parkeringsböterna på 400 kronor, men han vägrar betala och nu pågår tvisten mot Region Västerbotten i tingsrätten.

På onsdagen möttes parterna i en första förhandling och ett dussintal åhörare hade slutit upp till stöd för den drabbade 82-åringen.

“Det är grundläggande att reglerna följs och avgifter betalas. Men vi måste också ta hänsyn till ömmande skäl och tekniska brister som kan förhindra betalning”, anser moderaten Andreas Löwenhöök som också påpekar detta i en interpellation till regionfullmäktige där han ifrågasätter nuvarande parkeringsregler.

Regionrådet Peter Olofsson (S) kommenterar inte det enskilda ärendet men regionens mål är att p-avgifterna ska fungera så smidigt som möjligt, hävdar han.

“Jag blir så arg när jag ser hur de resonerar”, säger Lars Stenberg till SVT.

ANNONS

Läs även: Varnar: Här är risk att få p-böter trots att du inte gjort fel News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS