News55

Apparna som hjälper dig hålla koll på pensionen

Artikelbild
STOCKHOLM 20110622
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 14 mars 2016

Det har dykt upp flera appar som gör det enklare att hålla koll på pensionspengarna.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För den med en smartphone finns det idag flera olika appar som hjälper dig hålla reda på din pension, tipsar Dagens Nyheter om.

För att få en bättre överblick på din allmänna pension, tjänstepension och ditt premiepensionssparande kan du ladda ner Pensionsmyndighetens app ”Pensionsprognosen” som har släppts som komplement till webbsidan minpension.se som drivs i samarbete mellan staten och pensionsbolagen.

Via ”Pensionsprognosen”, som finns till Apples Ios och Android, kollar man snabbt upp hur mycket pension man tjänat ihop till hittills och även hur stor pensionen blir när det är dags att börja plocka ut den. Här syns både den allmänna pensionen och tjänstepensionen.

      LÄS MER: Pensionsbluffarna oroar myndighet

Genom att registrera sig hos minpension.se kan man därefter använda tjänsten direkt. Registeringen kan göras både via hemsidan eller direkt i appen, antingen med mobilt Bank-id eller den personliga kod som skickats med i det orange pensionskuvertet och som även kan beställas från myndighetens hemsida.

”Byt fonder” heter en annan app som Pensionsmyndigheten ligger bakom. Där kan man få hjälp att byta och se över sina fonder i premiepensionen, följa utvecklingen på fonderna och få bättre koll på fondavgifterna.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS