News55

Därför kan bitcoin rusa i helgen

Artikelbild
Halveringen av bitcoin är nära. Foto: Henrik Montgomery/TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 19 apr. 2024Publicerad: 19 apr. 2024

Intresset för bitcoin växer och en händelse som väntas inträffa i helgen kan skapa prisrally. Men Finansinspektionen är skeptisk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sju procent av svenskarna äger någon form av kryptovaluta, enligt en undersökning från rådgivnings- och revisionsföretaget EY och kryptoundersökningsföretaget K33 Research. 

Inom tio år kommer den siffran vara uppe i cirka tjugo procent, spår företagen.

– Kryptovaluta i Sverige är på väg mot en aldrig tidigare upplevd tillväxt. Med prisnivåer som tilltalar allmänheten har nästan två tredjedelar av de svenska kryptoägarna börjat investera i kryptovalutor efter 2019, säger Anders Helseth, undersökningschef på K33 Research.

Det är dock en skakig marknad att ge sig in i. Finansinspektionen gick i veckan ut och varnade konsumenter för att investera i kryptovalutor, som bitcoin, och listade flera skäl till att låta bli.

– Marknaden svänger kraftigt och det är svårt att värdera de flesta kryptotillgångar på ett säkert sätt. Risken att förlora sina pengar är stor, säger Charlotte Fried, enhetschef för Betalanalys och policy på FI.

Då kan Bitcoin rusa

Den fjärde halveringen av bitcoin närmar sig
Den fjärde halveringen av bitcoin närmar sig. Foto: Unsplash

I helgen väntas en ny halvering av bitcoin, vilket innebär att den takt som nya bitcoin skapas i kommer att halveras och utbudet begränsas. Det är den fjärde gången som det händer i kryptovalutans historia. 

ANNONS

Nu spekuleras det därför vilt om vad som kommer att hända med kursen och efterfrågan spås öka ytterligare. 

– Det är väldigt stort intresse kring vad som kommer att hända med priset efter det, säger Emelie Moritz, vd på kryptomäklarbolaget Safello, till TV4.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS