News55

Fler tjänstemän sägs upp

Artikelbild
Många företag har det tufft och har drabbats hårt av nedgången i konjunkturen, meddelar TRR. Arkivbild. (Foto: Anders Wiklund/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 01 juli 2024Publicerad: 01 juli 2024

Antalet tjänstemän som blir uppsagda fortsätter att öka i den privata sektorn. Men de flesta hittar nytt jobb, visar statistisk från TRR.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under april till juni i år sökte 4 892 tjänstemän stöd hos TRR. Det är en ökning med drygt 10 procent, jämfört med samma period i fjol.

Tuffast är det inom handel och försäljning, samt byggbranschen. Tillsammans utgör anställda i de grupperna nästan en tredjedel av de som har sökt stöd hos TRR under kvartalet.

Men de flesta av de som blir uppsagda hittar ett nytt jobb.

“Trots en fortsatt ostabil arbetsmarknad är det långt ifrån nattsvart för arbetssökande tjänstemän. I år har 95 procent av de vi stöttar fått nytt jobb, startat eget eller börjat studera”, säger Johan Lagerhäll, vd på TRR, i ett pressmeddelande.

Nästan 70 procent har fått en tillsvidareanställning och 19 procent fick en tidsbegränsad anställning. Och enligt TRR tog det knappt sex månader i genomsnitt att få en ny sysselsättning.

“Många företag har det tufft och har drabbats hårt av nedgången i konjunkturen. Samtidigt ser vi att det rekryteras brett och den bransch som rekryterat flest tjänstemän under andra kvartalet är faktiskt byggbranschen,” säger Erica Sundberg, operativ chef TRR, i ett pressmeddelande.

TRR arbetar på uppdrag av Svenskt Näringsliv och Förhandlings- och samverkansrådet (PTK).

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS