News55

Frisör lägger ner saxen efter 73 år

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 11 juli 2022

En 90-årig frisör lägger saxen på hyllan efter 73 år och går i pension, i en annan del av Sverige har hemleveranserna fördubblats från matbutik och ett företag säljs för 910 miljoner till tyska ägare.

ANNONS
ANNONS

Smålandsposten skriver om Göthe Tallqvist, 90, i Tingsryd som bestämt sig för att gå i pension efter 73 år som frisör. Nu säljer han sin verksamhet, Göthes frisersalong, och för tidningen berättar han om sina många spännande kundmöten under sitt långa yrkesliv. 

Corren skriver om Linköpingsföretaget Ocean Robotics vars undervattensrobotar blivit världsledande. Nu söker företaget större lokaler och ska även anställa fler. “Vi skulle kunna säga ja till 150 procent fler uppdrag om vi bara hade mer personal och mer utrymme, säger Niklas Wänström, vd till tidningen. Ocean Robotics finns i Hackefors. 

Upsala Nya Tidning rapporterar att Habia Cable säljs för 910 miljoner kronor till ett tyskt företag. Det berör 170 anställda, det är inte klart vad som händer med personalen i Söderfors. 

Coop Värmlands hemleveranser har blivit en succé, skriver Nya Wermlands-Tidningen. Coop Värmland satsade stort på detta tidigare i år och enligt tidningen har leveranserna dubblats. 

Norrköpings Tidningar skriver om företaget Stålgossen som köpts upp av amerikanska Reibus international. Med ny ägare i ryggen tar företaget nu sats och utökar verksamheten. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS