News55

Här är maten som blivit billigare

Artikelbild
Foto: Janerik Henriksson / TT
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 juli 2022

I dessa tider med hög inflation och ständigt skenande matpriser finns det, hör och häpna, några som blivit billigare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varje gång vi går och handlar har priserna gått upp känns det som och det stämmer. I Expressens artikel kan vi läsa att kaffet på ett år ökat över 50 procent, och en barnfamilj måste idag betala 1 100 kronor mer för samma matkasse.

Hur otroligt det än låter har faktiskt en del varor blivit billigare. Det är Matpriskollen, en jämförelsesajt, som tittat på över 500 olika produktgrupper och sammanställt en lista på de matvaror som faktiskt har gått ner i pris i år jämfört med för ett år sedan.

Vill du spara pengar ska du därför satsa på frukt. I toppen av listan hittar du apelsiner som gått ner hela 7,2 procent i pris. Grapefrukt har minskat i pris med 5,5 procent och därefter kommer plommon med 5,1 procents lägre pris. På fjärde plats hittar vi gurka som gått ner med 1,6 procent och på sjätte äpplen med 0,9 procents lägre pris jämfört med förra sommaren. Däremellan kommer fläckborttagning, men trevligaste prisfallet är kanske lyxprodukten kaviar. Har du råd mumsa på den kan du trösta dig med att kaviar i alla fall är 0,6 procent billigare i år.

Totalt har Matpriskollen endast hittat åtta produkter som blivit billigare, och på sista plats hittar vi hårborttagning med minus 0,2 procent jämfört med för ett år sen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS