News55

Här är tipsen för att nå miljonen

Artikelbild
Foto: TT
Viktoria Atladottir
Viktoria Atladottir
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 14 feb. 2023

Sedan hon var 15 år gammal har Madelen Larsson varit en riktig "supersparare" och nu har hon nått sitt mål om att bli miljonär, skriver SVT. Här är hennes tips.

ANNONS
ANNONS

De första pengarna sattes in på sparkontot efter att Madelen som 15-åring sålde sin moped för 15.000 kronor. Sedan dess har siktet varit inställt på att ha råd att köpa sitt drömhus. Madelene berättar i en intervju med SVT att familjens sparande inte utesluter att unna sig saker: 

– Vi unnar oss också och åker på resor som andra familjer, men vi har hela tiden det ekonomiska tänker och kollar hur vi kan få saker billigast och mest värde för de pengar vi faktiskt lägger på det, säger Madelen. 

Nu när Madelene köpt sitt hus har sparandet istället blivit en livsstil och delar Madelene med sig av tipset att vårda allt man äger för att maximera livslängden, genom att exempelvis smörja skorna regelbundet och att hellre vädra än tvätta sina kläder.

När det väl är dags att köpa nytt så har Madelen ett sista tips: 

– När vi köper grejer köper vi kvalitet, för det håller länge. Och när du köper, se till att köpa på rea. Invänta hellre en rea och spara pengarna. Det tjänar du faktiskt på.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS