News55

Konglomeratjätte mot nya rekord

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 03 aug. 2022

Stockholmsbörsen öppnade onsdagens handel med lätt sjunkande kurser och konglomeratjätte dubblar rörelsevinsten.

ANNONS
ANNONS

Låsbolaget Assa Abloy förvärvar Alcea i Frankrike. Alcea är en leverantör av mjukvara för säkerhetsövervakning och tillhörande hårdvara för accesskontroll, som tillsammans med partners erbjuder helhetslösningar för hantering av accesskontroll. De hade en försäljning om cirka 200 miljoner kronor under 2021.

Flygbolaget SAS och alla dotterbolag som omfattas av den frivilliga chapter 11-processen i USA kommer att lämna in en finansiell redogörelse samt uppgifter om tillgångar och skulder till den amerikanska konkursdomstolen. Det framgår av ett pressmeddelande. Av informationen framgår att SAS hade drygt 60 miljarder kronor i tillgångar per den 30 juni och 58,6 miljarder i skulder. Likvida medel uppgick till cirka 7,8 miljarder kronor.

Utländska delårsrapporter:

Tyska fordonstillverkaren BMW:s rörelseresultat sjönk till 3 426 miljoner euro, men kom ändå in över marknadens förväntningar på 3 180 miljoner. Resultatet per aktie sjönk till 4,3 euro, från 7,23. För det andra halvåret spår BMW en tuff marknadsmiljö samt en rörelsemarginal på mellan 7-9 procent för segmentet Automotive och 8-10 procent för Motorcycles.

Danska konglomeratjätten A.P. Möller-Maersk rörelsevinst ökade till 8 988 miljoner dollar, från 4 084 miljoner. Resultatet per aktie blev 466 dollar. Igår meddelade Maersk att de höjer sina finansiella mål och spår ett underliggande rörelseresultat på runt 31 miljarder dollar, mot tidigare 24 miljarder.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS