News55

NSD: “Inflation i misstroende”

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 08 juni 2022Publicerad: 08 juni 2022

Gårdagens misstroendeomröstning fortsätter att dominera landets ledarsidor.

ANNONS
ANNONS

Flera av ledarsidorna försöker idag att analysera utfallet av gårdagens misstroendeomröstningen där Morgan Johansson fick förtroende att sitta kvar. Enligt Expressen var det oansvarigt av Socialdemokraterna att sluta ett avtal med den politiska vilden Aminah Kakabaveh i vintras, men ännu värre att man igår deklarerade offentligt att man står fast vid uppgörelsen. Det gör att Sveriges Nato-medlemskap nu är i farozonen. Slutsatsen man drar av detta är att Magdalena Andersson sätter partiets bästa framför landets säkerhet.  

Dagens Industri är inne på samma spår. Man kallar statsministerns agerande för omdömeslöst och menar att det äventyrar Sveriges säkerhetspolitiska förhandlingsposition.

Aftonbladet tar upp Kristdemokrat-ledaren Ebba Buschs erbjudande om att inte medverka till fler misstroendeförklaringar före valet – om Magdalena Andersson byter ut Morgan Johansson. Ledarskribenten liknade KD-ledaren vid en maffiaboss och kallade erbjudandet för ett “förtäckt hot” om fler misstroendeomröstningar framöver.

Och just antalet misstroendeomröstningar de senaste åren är fokuset på Norrländska Socialdemokratens ledarsida. Man konstaterar att det genomförts åtta misstroendeomröstningar i riksdagen sedan 2014 och kallar det för en “inflation i misstroende”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS