News55

Ica-handlarna fortsätter bada i pengar

Artikelbild
Kvartalssiffror från Ica. Arkivbild (Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 24 okt. 2024Publicerad: 24 okt. 2024

Det går bra för Ica-gruppen – vinst och omsättning lyfter under tredje kvartalet. Enligt vd Nina Jönsson fortsätter man att investera i matpriserna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Vi kommer fortsatt satsa på bra priser”, säger hon.

Ica-gruppen redovisar en vinst före skatt på 1,7 miljarder kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med 1,4 miljarder under samma period året före.

“Det är bra resultat”, säger Nina Jönsson.

Omsättningen steg samtidigt till 39,4 miljarder kronor i kvartalet, från 36,9 miljarder ett år tidigare. Enligt Ica fortsätter man att öka sina marknadsandelar.

“Vi har ju haft en stor satsning på matprisinvesteringar och vi har också satsat väldigt mycket på svenskt och lokalt och vi ser också att kunderna i större uträckning gör sina inköp på ett ställe. Det var annorlunda när det var hög prisinflation”, säger Nina Jönsson.

Enligt Ica var matpriserna stabila under kvartalet, men frågan är fortsatt av stor vikt framåt.

Kunderna kommer fortsatt att ha pris i fokus, säger Nina Jönsson och fortsätter:

“Det är tufft för våra kunder. Det är ett fortsatt högt ränteläge och vi förväntar oss inte att kunderna kommer att ha det särskilt mycket bättre förrän nästa sommar.”

ANNONS

Ica-gruppen meddelar samtidigt att man ska öppna en fackhandel, Gaston, för husdjur där man ska erbjuda djurfoder och tillbehör.

Förutom en rikstäckande e-handel öppnas den fysiska butiken i Uppsala den 21 november.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS