News55

Fattig men glad pensionär: "Pengar kan inte köpa glädje"

En glad pensionär. Hon har alltid haft lite pengar och hennes pension är låg, men glädjen och tillfredsställelsen i hennes liv kommer från att lita på och följa sin inre kompass och inte från pengar. Det är inte kvinnan i texten som är på bilden
Hon har alltid haft lite pengar och hennes pension är låg, men glädjen och tillfredsställelsen i hennes liv kommer från att lita på och följa sin inre kompass och inte från pengar. Det är inte kvinnan i texten som är på bilden. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 okt. 2024Publicerad: 15 okt. 2024

Eva Wells startade eget redan som ung – hon har saknat fast, regelbunden inkomst och det märks nu när hon är pensionär.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter flera års långtidssjukskrivning fick Eva Wells diagnosen ADHD och då förstod hon varför hon inte klarat av att vara anställd, det skriver Femina.

Hon har i princip varit egenföretagare hela livet, under en period jobbade hon som anställd inom vården men trivdes inte med det.

Hon har inte haft någon fast regelbunden inkomst och har inte kunnat spara, varken till pension eller annat.

Väldigt låg pension

När hon var 63 drabbades hon av en utmattningsdepression och blev sjukskriven och blev då utförsäkrad och förlorade alla sina inkomster.

Nu är hon 69 och designar och syr kläder av återvunnet material som hon säljer på marknader.

Hon får ut cirka 11 000 kronor i pension och får ett hyrestillägg, när hon har handlat mat är det ofta tomt på hennes konto.

Trots det skulle hon inte göra någonting annorlunda om hon var 20 år i dag, hon säger att det är tilliten till livet och tacksamheten att få uttrycka sin kreativitet som gjort, och gör, henne rik.

ANNONS

“Mitt fokus har aldrig någonsin varit på pengar. Visst har min livsväg varit lite ovanlig och jag har verkligen fått jobba hårt för att må så bra som jag gör i dag. Men inga pengar i världen hade kunnat köpa glädjen och tillfredsställelsen som kommer från att lita på och följa min inre kompass”, säger Eva Wells till Femina.

Åtta enkla tips som höjer din pension

Det här med pension kan vara krångligt så tidningen Femina har bett Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, ge några tips om hur vi kan tänka.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS