News55

Volontärarbete gav nytt perspektiv på pensionärslivet

En äldre kvinna cyklar. En gång om året reser hon ut som volontär och det har gett henne ett helt nytt perspektiv på sin pensionärstillvaro
En gång om året reser hon ut som volontär och det har gett henne ett helt nytt perspektiv på sin pensionärstillvaro. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 20 maj 2024Publicerad: 20 maj 2024

Sista arbetsdagen på förskolan blev svår. Hon stängde dörren bakom sig med famnen full av blommor och tungt hjärta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hon bodde ensam efter en skilsmässa och lämnade ett långt yrkesliv som pedagog på förskola, det berättar en anonym läsare för Allas.

Blev rastlös

Första tiden efter pensioneringen njöt hon av att ligga och dra sig på morgnarna, men efter att tag försvann frihetskänslan.

Hon skulle aldrig mer arbeta med barn eller använda all sin erfarenhet och kunskap så hon började undra vad hon skulle göra med resten av sitt liv.

Hon kämpade med att hitta en anledning att gå upp på morgnarna. Att arbeta med barn hade varit kärnan i hennes liv, hon kände sig rastlös och funderade på att fråga sin gamla arbetsplats om hon kunde hoppa in som vikarie.

Annons om volontärarbete

Det var dock inte förskolan hon saknade, utan möjligheten att göra nytta. När hon såg en annons om volontärresor och att man kunde jobba på barnhem i fattiga länder bestämde hon sig.

Hon var på väg till Afrika bara ett par månader efter att hon sett annonsen. Där var förhållandena primitiva men arbetet var detsamma och barnen behövde samma saker.

ANNONS

Hon var där i tre månader och det gjorde stor skillnad i hennes liv eftersom hon reste hem med ett helt nytt perspektiv på sin pensionärstillvaro.

Att hon lämnat arbetsmarknaden innebär inte att hon inte längre kan använda sin erfarenhet, nu reser hon ut som volontär en gång om året och uppskattar sin frihet som pensionär, det skriver Allas.

Experten tipsar: Hit ska du resa som pensionär

Är du sugen på att flytta till varmare breddgrader? Eller letar du inspiration till nästa resa? Kathleen Peddicord vet allt om att leva och bo utomlands som pensionär. I tidningen Forbes tipsar hon om de bästa destinationerna för seniorer i Europa.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS