News55

PRO vill lagstifta om kontanter

Artikelbild
Hillary Clinton, från vänster, Madeleine Albright, Condoleezza Rice och John Kerry
Karolina Palutko Maceus
Karolina Palutko Maceus
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 20 maj 2018

Merparten av de mellan 65–84 år har använt kontanter den senaste månaden. Och nu vill PRO tvinga bankerna att hantera kontanter.

ANNONS
ANNONS

PRO är inte alls nöjd med den bild av kontantbehovet hos svenskarna som spridits i medierna den gångna veckan. Den del av Riksbankens undersökning som handlar om hur äldre använder kontanter har inte fått något medieutrymme alls.

Och just den frågan är oerhört viktig för pensionärerna. Många motioner som kommer in till PRO handlar just om kontantfrågan och den snabba digitaliseringen som sker i samhället.

Pensionärer vill ha kontanterna kvar

–PRO:s medlemmar vill liksom 70 procent av svenska befolkningen, enligt Sifos undersökning, fortsätta att använda kontanter även i framtiden. Inte minst visar PROs: namninsamling från 2016 med nästan 140 000 namnunderskrifter att PRO:s medlemmar vill kunna fortsätta använda kontanter, säger PRO:s ordförande Christina Tallberg.

Christina Tallberg, ordförande PRO. Foto: Jack Mikrut

LÄS MER: “Kontanterna kan bli Sveriges Trumpfråga”

PRO vill tvinga bankerna att hantera kontanter

PRO vill nu se krafttag till förmån för kontanterna och vill tvinga bankerna till att hantera kontanter. Minst ett bankkontor med full kontanthantering på varje kommunal centralort borde vara ett krav.

ANNONS

– I juni genomförs PRO:s kongress där kontantfrågan och behovet av lagstiftning för att säkra kontanthanteringen väntas bli en viktig fråga för våra medlemmar, säger Christina Tallberg

LÄS MER: 100 00 missar pensionstillägget
LÄS MER: Aha-upplevelse för politiker att leva som pensionärer
LÄS MER: “Starka ekonomiska skäl att var kvar i Akademien

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS