News55

Så får du ordning på din ekonomi

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 18 jan. 2023

Årets fattigaste månad är här, i samband med det kan det vara bra att se över sin privatekonomi. Med några enkla knep går det att spara tusenlappar.

ANNONS
ANNONS

I samband med den höga inflationen och räntehöjningar kan det blir allt svårare att få ihop ekonomin. Med enkla små medel går det att spara tusenlappar i månaden, skriver Svenska Dagbladet

Lån

Innan du börjar förhandla med banken kan det vara klokt att jämföra snitträntan mellan olika banker. Var noga med att du inte blir erbjuden bankens listränta som är deras “utgångspris”. Se även till att vara uppmärksam på om det är räntesatsen eller ränterabatten som avses samt hur länge erbjudandet gäller.

Försäkring

Med jämna mellanrum bör man se över sin försäkring, inte minst när livet förändras. Reseskydd samt hur mycket man får betala i självrisk kan variera bland olika försäkringar. Om du har en drulleförsäkring behöver du sällan köpa tilläggsförsäkringar utan detta ingår då i hemförsäkringen.

Pension

Det kan finnas stora summor att spara genom att se över pensionssparandet någon gång per år. Pensionsbolagen tar ut olika både rörliga och fasta avgifter  och det kan göra stor skillnad att flytta sitt pensionssparande. Även om det är en kortare tid kvar tills att man går i pension kan det bli stora summor, då pensionen betalas ut under flera år. 

Övrigt

ANNONS

Andra enkla sätt för att minska sina kostnader kan vara att kontrollera vilka kontopaket man har hos banken och vilka tjänster som ingår. Se över vilka olika prenumerationstjänster man betalar för. Med bibliotekskortet går det att låna både filmer och ljudböcker gratis med apparna Viddla och Cineasterna. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS