News55

Så kan du avslöja falska recensioner på nätet

Artikelbild
Foto: Unsplash
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 nov. 2022Publicerad: 25 nov. 2022

Det haglar av recensioner för varor på internet, men de kan vara mer eller mindre sanna. Men det finns tips på hur man kan undvika att bli lurad, skriver Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Hör du till dem som läser recensioner online innan du köper en vara? Då är du inte ensam. Men det gäller att vara på sin vakt. Fakespot har gjort en analys som visar att drygt 30 procent av alla recensioner på internet är falska. Så antalet stjärnor som produkten får på en sajt kanske inte är helt sann. Därför är det bra att läsa recensioner på flera sajter och bilda sig en egen uppfattning, skriver Dagens PS.

Falska recensioner brukar till exempel inte inte innehåller så mycket av värde, de kan vara för entusiastiska eller har dåligt språk för att de är översatta.

Så hur avslöjar man en falsk kundrecension? Det bästa tipset är att gå direkt till källan och se om personen som skrivit recensionen har skrivit flera recensioner eller om samma recension finns på flera platser. Ofta publiceras falska recensioner i klump, ibland under samma dag. Så finns det flera femstjärniga betyg för en produkt i rad som är upplagda med korta mellanrum, så bör du vara vaksam, framgår det av artikeln.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS