News55

Så kan du spara tusenlappar i januari

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 03 jan. 2023Publicerad: 03 jan. 2023

Den så kallade fattigmånaden är här och det kan vara skralt i plånboken efter jul och nyår. Men det kan ändå finnas möjligheter att spara pengar, skriver Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Det handlar om att skaffa sig koll över sin ekonomi, om man inte redan har det. Konsumentverket har en budgetkalkyl där det går att jämföra sina kostnader. Utifrån det kan man se om man kan minska kostnaden på något område. Det är även bra att titta på sitt bankkonto för att se hur man använder sina pengar, kanske finns det något som det går att dra in på där, skriver Dagens PS.

Det är också bra att se över sina lånekostnader. Kanske går det att samla lånen och betala mindre ränta. Det går också att spara pengar genom att minska sina elkostnader, bland annat genom att stänga av handukstorken, tvätta fulla maskiner, hänga upp tvätten i stället för att torktumla och ta kortare duschar.

När det gäller transporter går det exempelvis att spara pengar genom att cykla eller gå i stället för att ta bilen. Även när det gäller mat går det att spara pengar genom att storhandla, handla varor efter säsong, ha med egna matkassar och dra ner på hämt- och utemat.

Det är även bra att se över abonnemang och säga upp sådana man inte använder. I stället för att köpa nya saker, till exempel sportartiklar, kan man handla begagnat. När det gäller nöjen så finns det saker att hitta på gratis, vad det finns att göra brukar stå på kommunens hemsida.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS