News55

Så mycket tjänar ägaren till Sveriges största Ica-butik

Ica
e55
e55
Uppdaterad: 24 okt. 2022Publicerad: 24 okt. 2022

Medan matpriserna skjuter i höjden så gör landets Ica Maxi-butiker rekordvinster, skriver Nyheter24.

ANNONS
ANNONS

I Haninge finns Sveriges största Ica-butik sett till försäljning och år 2021 omsatte den över en miljard kronor.

Nyheter24 har tittat närmare på butiken som förra året omsatte 1 001 897 000 kronor. Det är 52-årige Mikael Gadd som driver Ica Maxi-butiken i Haninge. När Nyheter24 kollade upp hans inkomst via Skatteverket så hadehan en fastställd förvärvsinkomst på 829 044 kronor under 2020. Till detta kan också läggas att han redovisat drygt 2,6 miljoner kronor i överskott av kapital under samma år.

Samtidigt ligger han i lä om man jämför med Ica-gruppens vd Per Strömberg. Enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av kunde Per Strömberg kvittera ut över 18 miljoner kronor under 2020. Det innebar en månadslön på 1,5 miljon kronor, skriver Nyheter24.

När Mikael Gadd nyligen kommenterade framgången med sin butik i en artikel i DN menade han dock att lönsamheten kunde ha varit ännu större.

– Butikspriserna kan inte höjas i samma takt som inköpskostnaderna stiger vilket gör att lönsamheten blir mindre, förklarade han för tidningen.

Tittar man på listan över de fem mest lönsamma Ica-butikerna så finns inte heller butiken i Haninge med. Där är det istället Jönköping som toppar listan före Umeå och Nacka.

Att det ändå gått så pass bra för Mikael Gadd tillskriver han bland annat sina medarbetare.

– Vi har alltid försökt investera i både kunder och personal för att bli bättre. Att ha medarbetare som trivs smittar förhoppningsvis av sig och i slutändan handlar allt om att kunderna trivs och kommer tillbaka.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS