News55

Svenne Hedlund förlorar rätten till namnet Hep Stars

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 mars 2016

Efter en tvist har nu Svenne Hedlund förlorat rätten att använda namnet Hep Stars. Istället är det bandets grundare Lennart Heglands bror som även i fortsättningen blir ägare till bandnamnet.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

1963 startade kompisarna Lennart Hegland och Christer Pettersson bandet Hep Stars. Senare samma år tillkom Svenne Hedlund och året därpå Benny Andersson. 1969 splittrades bandet men återförenades (utom Benny Andersson) elva år senare.

Idag är Svenne Hedlund den enda kvarvarande originalmedlemmen men har aldrig varit innehavare av namnet Hep Stars. Det har istället Lennart Hegland varit, vars bror Bengt Hegland fört Lennarts talan sedan en hjärnskada medfört att han inte längre är kapabel att göra det själv.

      LÄS MER: De tjänar bäst i musiksverige

Svenne Hedlund: Namnet saknar värde utan mig

Svenne Hedlund har menat att ingen annan än han själv kan ha något kommersiellt eller annat intresse av namnet och att det helt saknar värde utan Svenne Hedlund som medlem. Han anser att den enda kopplingen Bengt Hegland har till bandet Hep Stars är att dennes bror en gång bildade bandet.

Bengt Hegland däremot, påpekar i sin utveckling av bestridandet att bandet byggdes upp från grunden tillsammans med hans bror och deras mamma Anna och att Svenne Hedlund kom till bandet först senare.

      LÄS MER: Sven-Bertil Taube: De flesta av mina vänner är borta

PRV avslår Svennes invändning

ANNONS

Bengt Hegland hävdar att hans familj dessutom stått för en stor del av bandets ekonomi, instrument, högtalaranläggning, förstärkare och färdmedel.

”Invändaren hade inte bidragit med något annat än att vara frontfigur i bandet fram till han slutade i bandet”, menar Bengt Hegland.

Nu har Patent- och registeringsverket beslutat att Svenne Hedlunds invändning ska avslås och Bengt Hegland får behålla rättigheterna till namnet Hep Stars eftersom det ligger i hans familjs intresse.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS