News55

Lista: Tio bästa aktierna att äga 2024

Artikelbild
Warren Buffett är en amerikansk investerare och affärsman. Han är av många ansedd som den bästa investeraren någonsin. Foto: Andy Kropa / TT
e55
e55
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 03 jan. 2024

De senaste 14 åren har den amerikanska affärstidningen Barron’s tagit fram tio aktier som de tror kan slå börsen under det kommande året. Listan för 2024 är nu ute.

ANNONS
ANNONS

Precis som föregående år fokuserar Barron’s på värdebolag. Aktiespararna har listat samtliga favoriter: 

Alibaba Group Holding, Alphabet, Barrick Gold, Berkshire Hathaway, BioNTech, Chevron, Hertz Global Holdings, Madison Square Garden Sports, PepsiCo och U-Haul Holding.

Favorit i repris

En av aktierna som var med på förra årets lista var Alphabet och den fortsätter alltså att vara en favorit.  

”Bolaget förväntas växa lika snabbt som Microsoft, med intäkter som förväntas öka med 15 % 2024, tre gånger så snabbt som Apples tillväxt på 5 %. Ändå handlas aktien för bara 20 gånger vinsten, en rabatt jämfört med både Microsofts och Apples 30 gånger vinsten”, skriver tidningen.

Buffett också en favorit

Med på listan finns även Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway. I samband med sin motivering skriver tidningen att vice-ordförande Charlie Mungers död under året visar att det finns en så kallad ”nyckelperson-risk” i Berkshire Hathaway, då Warren Buffett själv nu är 93 år gammal. 

”Buffett är så klart omöjlig att ersätta men han har positionerat Berskshire för att lyckas utan honom”, skriver tidningen. 

ANNONS

Tidningen lägger till att det mesta talar för att 2024 kommer vara ett bra år för aktien med Buffett som bestämmer. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS