News55

Ulla, 85, tvingades ta ut 15 000 till falska fönsterputsare

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 15 nov. 2017

Falska fönsterputsare tvingade sig in i 85-åriga Ullas hem, hotade henne och tvingade henne därefter att ta ut 15 000 kronor åt de två männen, det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En dag i juli fick 85-åriga Ulla besök i sitt hem i Stockholm av två främmande män som påstod att de var fönsterputsare. Trots att Ulla gång på gång förklarade att hon inte hade behov av fönsterputs tog sig männen in i huset där saker och ting började gå riktigt överstyr, det skriver Expressen.

– En av dem tog kökskniven jag nyss skurit äpplen med. Han tryckte den mot min hals och sa till mig att ta fram pengar, säger Ulla till Expressen.

      LÄS MER: 95-åring rånades i sitt hem – fyra män häktade

“Jag tänkte för mig själv: vad har jag gjort för någonting?”

– Tårarna bara rann, och benen skakade. Jag tänkte för mig själv: vad har jag gjort för någonting?, säger Ulla.

Men eftersom Ulla inte varken hade värdesaker eller kontanter hemma tvingade männen med sig henne till en bankomat där Ulla tog ut 15 000 kronor till rånarna.

Och trots att de misstänkta gärningsmännen fångades på övervakningsfilm vid bankomaten går polisutredningen trögt, säger Maja Sekulic, utredare på polisen i Farsta, till Expressen.

– Vi har fastnat i utredningen. Vi vet inte hans identitet, så vi behöver hjälp med det. Vi är tacksamma för alla tips, säger Maja Sekulic och fortsätter:

ANNONS

– Det här är ett så fult brott, mot våra äldre. Vi vill verkligen att Ulla ska få upprättelse.

       FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS