News55

Tomas Ledins glädje över att vara farfar

Thomas Ledin
STOCKHOLM 20231120 Thomas Ledin och Thomas Johansson på Lasse Berghagens begravning i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm under måndagen. (Foto: Henrik Montgomery / TT )
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 09 juli 2024Publicerad: 08 juli 2024

Tomas Ledin, 72 år, visar inga tecken på att sakta ner, trots att han skulle kunna pensionera sig flera gånger om.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den älskade folkartisten är aktuell med en ny skiva och har satt upp ett bygdespel i sin barndoms sommarland, den lilla byn Lövvik på Höga kusten. Den största glädjen just nu är dock hans nyfödda barnbarn.

Barnbarnet ger nytt Liv

För Tomas Ledin är barnbarnet en förlängning av livet och en chans att återuppleva barndomen ur ett nytt perspektiv. Känner han sig gammal? Absolut inte. Ålder är bara en siffra, och med glädje i hjärtat blir livet mindre jobbigt, enligt Hänt.

Hälsan spelar naturligtvis också en stor roll.

ANNONS

Glädjen över att vara farfar

Thomas Ledin delar sin glädje över barnbarnet med sin hustru Marie Ledin, som han varit gift med sedan drygt 40 år. Tillsammans har de sönerna John, 32 och Theo, 35.

“Ja, vi har nyligen fått barnbarn. Man gör sitt bästa, det ska gudarna veta. Jag tycker att det är väldigt roligt, och jag blev väldigt förvånad över hur kul det faktiskt är. Och hur… att det skulle betyda så mycket i mitt liv att få barnbarn. Det var jag inte beredd på. Det var en positiv överraskning,” berättade han tidigare i en intervju för tidningen Expressen.

För Tomas Ledin, som fortfarande känner en stark koppling till sin egen barndom, är barnbarnet en extra källa till glädje.

ANNONS

Tacksamhet för barndomen vid Höga Kusten

En av de saker som Tomas Ledin känner stor tacksamhet över är somrarna som han tillbringade hos sina farföräldrar i den lilla byn Lövvik längs den vackra Höga kusten. Den rofyllda bygden gör att all stress rinner av honom.

Det är denna tacksamhet och kärlek som drev honom att uppföra bygdespelet “Höga Kusten” i den lilla byn, ett spel som visas under juli månad.

Full fart framåt

Utöver bygdespelet och det nya albumet, ska Tomas Ledin också ut och turnera. Det är full fart framåt och han har ingen tid att tänka på att lägga av. Det går av bara farten.

Musiken är ett livselixir och hans nya roll som farfar håller honom ung och aktiv. Med det nya albumet, bygdespelet och turnén, bevisar Tomas Ledin verkligen att åldern är en siffra blott.

Läs också:

Tomas Ledin fjärran från pensionstankar: Nu aktuell med ny skiva och turné

ANNONS

Äldre mest politiskt engagerade

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS