News55

Krister Henriksson berättar om sveket: ”Jag ville straffa henne”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 jan. 2022

Nu berättar Krister Henriksson om anledningen till otroheten med kollegan Bibi Andersson.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Krister Henriksson, 75, är en av Sveriges mest etablerade skådespelare med en lång rad filmer bakom sig. Numera är han gift med skådespelarkollegan Cecilia Nilsson sedan drygt 35 år men i SVT:s program ”Min sanning” berättar han om otroheten mot dåvarande flickvännen Bibi Andersson, på 80-talet.

­ – Det här är saker som jag inte har pratat om så mycket men det första som jag då kan ta upp i det här fallet som jag nu väl kan prata om var Bibi Andersson och jag när vi skulle göra ”Linje Lusta”, säger han.

Han blev förälskad i kollegan Bibi men hade dålig självkänsla och tyckte inte han dög till den firade flickvännen, tillika filmstjärnan som bodde flott och hade gott ställt ekonomiskt. Det gjorde honom avundsjuk och han bedrog henne som ett tyst straff.

– Jag blev otroligt kär i Bibi. Men Bibi var liksom… hon var ju Hollywoodstjärna och jag var en tölp från Grisslehamn. Bibi hade Lidingövilla, jag bodde i andra hand i Zinkensdamm. Jag hade inte ett öre. Bibi hade miljoner. Jättegenerös, jättevacker.

– Det var fantastiskt. Och jag kunde inte ta emot allt det där. Så jag blev inte snäll mot henne. Jag ville straffa henne för att hon hade så mycket som inte jag hade. Ren avundsjuka att jag var otrogen mot henne. För att inte hon skulle få för sig att hon var så jävla snygg.

Bibi gick bort 2019 och Krister vill ofta gå till hennes grav för att be om ursäkt för otroheten som hände vid flertal tillfällen men menar att han var ung vid dessa tillfällen och inte förstod bättre.

 – Jag var ung … nu är det för sent att be om ursäkt men ofta har jag nästan lust att springa till hennes grav och berätta allt det där som jag tyvärr inte gjorde för henne.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS