News55

Per Andersson om krisen: ”Låg hemma fyra månader”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 feb. 2022

Han må vara en komiker ut i fingerspetsarna men Per Andersson har fått sin beskärda del av svärta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Komikern Per Andersson, 48, är vi vana att se i allehanda roller med humorn som ständig följeslagare men när han öppnade upp om mörkret i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” nyligen var det stark då han gick in i den berömda väggen under 10-talet, utan att han själv förstod det.

– Vi spelar kanske två trehundra föreställningar, det är ju två år som varje show har, så det blir ett tidsspann som byggs på, säger Per Andersson i ”Stjärnorna på slottet”. Det blev för mycket helt enkelt.

Han fortsatte dock att jobba på som vanligt utan att i nödbromsen då han inte alls förstod att han drabbats av en utmattningsdepression.

– Det höll på så länge. Vad kan det vara, fem sex år sen eller nåt sånt, men man håller på samtidigt och jobbar så man märker det inte. Man inser det när man har axlarna här, säger han och drar upp dem. Det är det som är farligt när man har nåt som man tycker är så jävla roligt, man märker det inte. Egentligen är man helt urlakad, men ändå är det kul så man går upp och spelar och det går bra. men samtidigt efter föreställningen rasar man ihop liksom.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS