News55

Klä dig som din ålder!

Artikelbild
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10180
Ulrika Good
Ulrika Good
Uppdaterad: 27 aug. 2015Publicerad: 27 aug. 2015

Den som vill motverka att åldern tar ut sin rätt i allt för hög grad har ett viktigt verktyg i sin hand: klädseln! Om man inte vill se så gammal ut är det viktigt att klä sig ungdomligt. Men hur klär sig de unga nu för tiden? Jo, så här ser det ut: På killarna gäller långa helskägg, cardigans, gubbkepsar, hängslen och Dockstatofflor. Tjejerna svassar runt i vadlånga blommiga klänningar, pumps, pärlhalsband och jätteglasögon.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

LÄS MER: Ulrika Good: “Inför vuxna förkortningar!

Jag anar en konspiration här. Ungdomarna vill ha sin klädstil för sig själva och har därför valt den mest gubbiga och tantiga stilen de kunde komma på. Om min man och jag skulle klä oss så skulle folk tro att vi var på rymmen från äldreboendet Solgläntan, trots att vi bara är några (månader i mitt fall) och femtio.

I mitten av åttiotalet, när jag var i tjugoårsåldern, var vi inte lika smarta. Vi hade pastellfärgade, muddlösa collegetröjor som halkade ner från ena axeln, jättepösiga byxor och megasprayade luggar. Fritt fram att anamma för alla jättegamla trettiofemåringar som ville ta sig en föryngringskur!

      LÄS MER: Därför smärtar det att läsa modebloggar

De senaste somrarna har man sett exempel på framförallt män som tagit tanken på föryngringskur minst ett par varv för långt. Jag tänker på den närmast obligatoriska Karlsson-på-taket-looken med ¾-byxor, rutig kortärmad skjorta och keps. Ofta kompletterad med ryggsäck. Uppenbarelsen blir inte sällan “elvaåring på väg till sommaravslutning”. Fast i kraftigt förvuxen tappning och med kulmage, förstås.

      LÄS MER: Laila Bagge – “Den här förbannade åldersfixeringen”

Men åter till frågan om jag skulle passa i blommig klänning och pumps? Nej, jag får nog hålla mig till att klä mig som det anstår tanter i min egen ålder och ta på mig trasiga jeans, bikerskängor och t-shirts med döskallemotiv av nitar.

 

ANNONS

Ulrika Good är en prisad copywriter och bloggare som arbetar på reklambyrå i Göteborg.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS