News55

Så har stölder i butik ökat

Artikelbild
Foto: Mark Earthy/SCANPIX
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 26 okt. 2022

Under hösten har stölderna i butiker ökat. Kött, snabbkaffe och produkter till löständer hör till varorna som stjäls mest, det skriver Dagens Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inflationen ökar och det gör också stölder i butik. De har ökat med fyra procentenheter sedan i våras enligt Svensk handel. Från 34 procent till 38 procent. Det stora problemet är ligor som stjäl kött, energidryck och kaffe.

-De går in och länsar köttdisken. Man är inte så diskret längre, berättar Nina Jelver, tillförordnad säkerhetsansvarig på Svensk handel, till Dagens Nyheter.

Jari Aalto som är Ica-handlare i Uppsala säger att det finns handlare som överväger att sluta sälja kött eller sälja det över disk.

– Redan nu måste man gå till vår manuella deli-disk för att köpa snabbkaffe. Och på helger och kvällar plockar vi bort oxfilén från hyllorna, berättar han för Dagens Nyheter.

Förutom ligor är det även “vanliga tjuvar” i farten. Det försvinner till exempel schampo, lösgodis och cCorega som används för att sköta löständer.

 Vi vet inte vem som stjäl dem, om det är ligor eller enstaka personer. Det vi vet är att det sticker ut bland de kemtekniska produkterna, säger Jari Aalto om lösgomsprodukten till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS