Skärgården i påsk? Osäkert. Vågorna skummar, vinden ylar och kylan biter där ute just nu. Det kan vara mysigt - men hela helgen? Vi får se. I väntan på påsken - och våren - blev det riktig vintermat i kväll: rotmos och fläsklägg. En skön tröst!
Detta är en sponsrad artikel
Fläsklägg och rotmos i väntan på vår
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Fläskläggen kom i alla fall från skärgården… Från glada (hoppas jag, fast numera döda) grisar i Gåsvik i Roslagen.
Och det var roslagspotatis i rotmoset, plus några granna morötter från Väddö. Lite skärgårdskänsla i alla fall.
Och riktig mat: rejäl, värmande, mättande, billig!
Dessutom en klassiker som det är totalt omöjligt att misslyckas med. Som sköter sig själv på spisen mesta tiden.
Tänk också vilket gott och fylligt spad det blir av fläskläggskoket! Jag sparade det omsorgsfullt för att frysas ner när det svalnat i morron. Perfekt att använda till vårens första nässelsoppa.
Den kan inte vara långt borta nu! Bara aprilvindarna får trötta ut sig och vårvinterkylan släppa taget…
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS