News55
Detta är en sponsrad artikel

Vad är ett seniorboende?

Artikelbild
Story Media
Story Media
Uppdaterad: 07 sep. 2023Publicerad: 07 sep. 2023

Bonum är Riksbyggens koncept med bostadsrätter för dig som fyllt 55. Här har man byggt tusentals små och stora lägenheter för att du ska kunna leva modernt och bekvämt i en ljus, lättskött lägenhet med hög standard, centralt läge och varm gemenskap med grannarna – nu och i framtiden. Men vad innebär det i praktiken?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyfiken på Bonum? Läs mer här

Bonumkonceptet riktar sig till dig som fyllt 55 år och som vill uppgradera ditt boende till något alldeles extra. Bonumbostaden utformas helt utifrån de boendes behov, såväl nutida som framtida, och erbjuder genomtänkta lösningar för en lite enklare och bekvämare vardag. Ett bra exempel på hur Riksbyggen tänker till när de bygger är läget: alla Bonumhus är centralt belägna med närhet till allt från butiker och restauranger till servicetjänster såsom apotek, kommunikationer och parkering.  

Så här går ett köp till

De smarta valen återfinns också på insidan; i varje hus finns både övernattningslägenhet för besökande och gemensamhetslokal där det anordnas gemensamma aktiviteter samt en samlingsplats för vardagens möten. Många Bonumhus har dessutom en mysig innergård för härliga sommarkvällar.  

Ljust och lugnt 

Den kloka planeringen fortsätter i din bostad. Du får alltid balkong, uteplats eller takterrass. Alla fönster har placerats för att bidra med optimalt naturligt ljus och ljudisoleringen i varje bostad är avsevärt bättre än vad standarden kräver. För dig som är lite äldre eller kanske har mobilitetsproblem, har Bonum gått steget längre; lägenheterna har inga trösklar och dessutom har varje hus hissar med nivåfri tillgång till alla utrymmen och tunga dörrar har automatisk dörröppnare.  

Läs mer om konceptet och se lediga objekt här

Behöver du lite extra hjälp finns Bonumvärden till hands. Bonumvärden sköter om fastigheten du bor i och erbjuder också individuell hjälp till alla som bor i huset. Det är också hon eller han som visar dig till rätta när du flyttar in, hjälper till att ordna gemensamma aktiviteter och stöttar med att vattna blommorna när du är bortrest.  

ANNONS

Erbjuder ekonomiskt skydd 
Att köpa en Bonumlägenhet ska kännas tryggt. Med Riksbyggens Trygghetslöfte får du därför ett ekonomiskt skydd om något oförutsett händer. Lyckas du inte få din gamla bostad såld innan inflyttning i din nya Bonumlägenhet, kan Riksbyggen stå för månadsavgiften för den nya bostadsrätten i upp till 12 månader. Samma möjlighet gäller om du skulle råka bli sjuk eller arbetslös under det första året efter att du har flyttat in. Du har även möjlighet att frånträda ditt köp om något allvarligt skulle hända dig eller någon i din familj.  

Här läser du mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Det som seniorerna dock brukar uppskattar allra mest i Bonumhusen är gemenskapen. Många väljer att flytta när de går i pension, vilket är ett startskott på ett helt nytt kapitel i livet. Plötsligt förväntar sig ingen att man ska infinna sig på en arbetsplats, vänner som fortfarande arbetar är inte tillgängliga att ses under dagarna och det blir lätt ganska ensamt. Att då flytta till ett trivsamt boende där gemenskap och social samvaro med likasinnade spelar en stor roll sätter guldkant på detta nya kapitel. 

Här ser du alla lediga objekt

ANNONS