News55

Christer Sjögren om hustrun: ”En liten kris”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 mars 2022

Christer Sjögren har varit gift med sin fru Birgitta i över 50 år trots turnéer och ett ständigt jobbande. Men det har inte alltid varit en dans på röda rosor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten Christer Sjögren, 71, och hans fru Birgitta träffades 1969 då Christer köpte en chokladask på Domus där Birgitta jobbade, kärlek uppstod och bara ett år efter första mötet föddes dottern Charlotta.

Sedan dess har paret varit tillsammans men det har inte alltid varit en dans på rosor berättade nyligen sångaren i programmet ”Carina Bergfeldt” i SVT.

–  I början på ”Vikinga-tiden”, som jag brukar kalla det var när Christer Sjögren fick chansen med Sveriges populäraste band och min karriär växte naturligtvis. Då fick hon för sig att ”Nu, nu sticker han snart. Nu har han alla möjligheter och alla chanser”, fick hon för sig. Då hade vi faktiskt en liten kris för då skyllde hon massa saker på mig som jag inte hade gjort.

Birgitta var tveksam till han verkligen jobbade och inte var någon annanstans och det tog ett tag för Christer att bygga upp förtroendet då han ständigt omgavs av trånade kvinnor vid scenkanten under resor och turnéer.

– Men sen då, om jag står och sjunger, då är det klart att jag gärna har ögonkontakt med kvinnor. Det är ju artisteri så att säga, berättar han vidare i programmet.

Numera har Birgittas oro lagt sig, paret har blivit mormor och morfar och av svartsjukan finns inte längre något spår.

­– Det tog ett litet tag det där, men nu är det inga problem.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS