News55

Därför anklagas livsmedelsföretag för prisfiffel

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 aug. 2022

En livsmedelsjätte har anklagats för att försöka smyghöja priset på en mycket populär produkt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En kund på Ica i Allingsås har valt att sätta ner foten vad gäller glassfiffel och anmäler GB Glace. Hon menar att företaget har smyghöjt priset på piggelin. Kvinnan påstår att antalet glassar har minskat från 15 till 10 i Piggelinförpackningen, samtidigt som priset har gått upp. Anmälan har gjorts till Konsumentverket, det skriver Aftonbladet

”Ett flagrant fall av krympflation med en helt vansinnigt stor prisökning. De tror tydligen att deras kunder är helt korkade och omedvetna. Det kan ju ändå inte vara ok?”, skriver kvinnan i anmälan. 

GB Glace svar på anmälan lyder: 

”Vi känner inte till att det inkommit någon anmälan till Konsumentverket. Konsumentverket kontaktar berörda parter endast i de fall som de ämnar följa upp” 

Sandhya Forselius, kommunikationsansvarig hos företaget, säger att det stämmer att antalet glassar har minskat. Hon menar dock att de inte har höjt priset i smyg: 

”Det stämmer att GB Glace har minskat antalet piggelin i multipack. Det är tydligt deklarerat på förpackningen. Priset på en vara i butik, bestämmer återförsäljaren eller butiksinnehavaren själv, varför priset på en vara kan variera mellan orter och butiker. Vi uppmanar konsumenten att alltid läsa jämförelsepriser i butik”. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS