News55

Därför är Allsång på Skansen i blåsväder

Artikelbild
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 18 juni 2021Publicerad: 18 juni 2021

Förra sommaren sändes Allsång på Skansen utan publik och till mångas stora glädje har de nu fått grönt ljus för publik, men det är inte alla som får ta del av möjligheten. Detta uppger Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ulla Andersson är en av de besökare som blev mer besviken än glad vid bokning av biljett till årets upplaga av Allsång på Skansen. UllaAndersson berättar för Aftonbladet att hon är änka sedan flera år tillbaka och ett av hennes stora nöjen under somrarna har varit att gå på Allsången. 

Men det här året är det annorlunda: på grund av publiktaket har Skansen, som ansvarar för publiken, valt att endast sälja biljetter till sällskap om två, fyra och sex personer. Detta för att dels kunna optimera antalet besökare men även för att säkerställa att det är mer än en meter mellan stolarna. Detta säger Lisa Larsson, strategisk kommunikatör på Skansen, till Aftonbladet. 

Ulla Andersson uppger att hon känner sig besviken över Skansens besked.

– Jag blir så arg, upprörd och ledsen. Jag sa att ”Är det bara jag som är ensam och vill gå på allsången?”. Det här är inte klokt. Kan de inte åtminstone göra en rad med enskilda stolar för oss som är ensamma och så får det väl vara först till kvarn? säger Ulla Andersson till Aftonbladet. 

Lisa Larsson menar att de inte kommer ha möjlighet att kontrollera alla besökare, och att man rent tekniskt skulle kunna gå med någon annan som också vill gå själv. Men det är fortfarande viktigt att ta det individuella ansvaret; att hålla avstånd och endast umgås med personer inom sin närmaste krets, säger Lisa Larsson till Aftonbladet. 

Allsång på Skansen kommer hållas under åtta tisdagar, med start den 29 juni. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS