News55

Därför får Dan Eliasson behålla lön och titel

Artikelbild
Arkivbild: Janerik Henriksson/TT
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 22 jan. 2021Publicerad: 22 jan. 2021

Dan Eliasson avgick som generaldirektör för MSB men behåller ändå titeln generaldirektör och sin lön. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dan Eliasson lämnade sin post som generaldirektör för MSB efter kritikstormen som uppstått mot honom då det avslöjats att han rest till Kanarieöarna mitt under pandemin, inte bara en gång, utan två.

Nu står det klart att han får behålla titeln generaldirektör och lön, trots att han har fått ett nytt jobb inom regeringen, den så kallade enheten för krisberedskap. Det rapporterar Expressen.

Cajsa Holm på regeringskansliets presstjänst förklarar för tidningen:

— En generaldirektör i regeringskansliet är inte längre myndighetschef men i regel gäller samma titel och oförändrade anställningsvillkor.

Enligt ett regeringsbeslut som Expressen har tagit del av, har Dan Eliasson 162 500 kronor per månad i lön. Detta från 7 januari 2021 fram till 31 december nästa år. Tjänsten kommer att ligga under justitiedepartementet, skriver Expressen: Han kommer närmare bestämt att arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap.

Mikael Damberg som är chef för SSK uppges inte vilja kommentera vad Dan Eliasson ska arbeta med på regeringskansliet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS