News55

Därför kritiserar polisen coronaregler

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 21 mars 2021Publicerad: 21 mars 2021

Polismyndigheten riktar kritik mot regelverket kring corona, och säger att de har förståelse för folks frustration. Det rapporterar SVT.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Polisen anser att reglerna och rekommendationerna kring corona har blivit svårare att förstå för allmänheten och att regelverket är svårtillämpat.

– Det är ett snårigt regelverk och jag har full förståelse för att människor känner en viss frustration, säger Per Engström, kommenderingschef för särskilda händelsen Corona på Polismyndigheten, till SVT.

Det här kan leda till oro och slitningar i samhället anser polisen. De ger exempel på ett antal regler som är svåra att förstå, bland annat regler om nöjesparker, begravningar och motionslopp. En borgerlig begravning regleras till exempel inte lika hårt som en religiös begravning, och i djurparker krävs fler kvadratmeter per person än i köpcentrum. 

– Vad är logiken i det? Den typen av diskussioner förs i olika medier för det drabbar ju allmänheten. Sen är inte polisen någon smittskyddsexpert, det är Folkhälsomyndigheten som sätter reglerna, men jag tror inte att de är förklarade på ett bra sätt, säger Engström till SVT. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS