A-
A+

Professor: Därför är vändningen fel om 70-plus

Hälsa, Inrikes, SamhälleNews55

Filosofiprofessorn förstår inte logiken bakom den ändrade synen på riskgrupper. Det skriver han på SvD Debatt.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

I veckan tog Folkhälsomyndigheten bort de särskilda rekommendationerna om isolering och distansering för personer som är 70 år och äldre. Fredrik Svenaeus, professor i filosofi förstår inte vändningen och menar att de nya direktiven kommer att skapa förvirring. Det skriver han i en debattartikel i SvD

“Det har ju inte blivit mindre farligt att insjukna i covid-19 för de som befinner sig i riskgrupperna så varför kan de nu plötsligt bete sig som alla andra?” skriver Svenaeus och påpekar samtidigt att smittan i Sverige ökar. 

Han menar att restriktionerna borde omformuleras istället för att tas bort, och gälla de som är 80 plus och andra personer med särskilda riskfaktorer. 

“Coronaviruset är inte särskilt farligt för de allra flesta av oss. Men för några är det riktigt farligt och om det skall vara någon vits med rekommendationer och åtgärder måste dessa människor tydligt pekas ut och skyddas. Det är trots allt för deras skull som vi andra ”håller i och håller ut” i väntan på vaccinet”, skriver professorn avslutningsvis.  

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.