News55

Professor: Därför är vändningen fel om 70-plus

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 24 okt. 2020Publicerad: 24 okt. 2020

Filosofiprofessorn förstår inte logiken bakom den ändrade synen på riskgrupper. Det skriver han på SvD Debatt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I veckan tog Folkhälsomyndigheten bort de särskilda rekommendationerna om isolering och distansering för personer som är 70 år och äldre. Fredrik Svenaeus, professor i filosofi förstår inte vändningen och menar att de nya direktiven kommer att skapa förvirring. Det skriver han i en debattartikel i SvD

“Det har ju inte blivit mindre farligt att insjukna i covid-19 för de som befinner sig i riskgrupperna så varför kan de nu plötsligt bete sig som alla andra?” skriver Svenaeus och påpekar samtidigt att smittan i Sverige ökar. 

Han menar att restriktionerna borde omformuleras istället för att tas bort, och gälla de som är 80 plus och andra personer med särskilda riskfaktorer. 

“Coronaviruset är inte särskilt farligt för de allra flesta av oss. Men för några är det riktigt farligt och om det skall vara någon vits med rekommendationer och åtgärder måste dessa människor tydligt pekas ut och skyddas. Det är trots allt för deras skull som vi andra ”håller i och håller ut” i väntan på vaccinet”, skriver professorn avslutningsvis.  

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS