News55

Populär programledare lämnar: ”Det här är mitt sista år”

Artikelbild
Foto: Jessica Gow / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 26 jan. 2022Publicerad: 26 jan. 2022

En komiker och radioprofil lämnar morgonprogram efter 13 år. Beskedet kom i onsdagens sändning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kodjo Akolo
Foto: Claudio Bresciani / TT

Kodjo Akolor har varit programledare för “Morgonpasset” i P3 i 13 år men det här året blir hans sista. Det meddelade Akolor i onsdagens direktsändning, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. 

– Det här är mitt sista år på ”Morgonpasset”, så, nu har jag sagt det, jag menar allvar, säger programledaren i sändningen.

Kollegan Linnea Wikblad bemöter beskedet med viss skepsis och påpekar att det har “ropats varg” tidigare, men erkänner samtidigt att hon ser en oroväckande blick hos Kodjo Akolor. 

– Det är januari, det är elva månader kvar på året så det finns tid att ta in det. Men jag säger det nu, att det är i alla fall det som är planen. Jag kommer inte förlänga till nästa år. Jag menar det på fullaste allvar, säger Akolor.

Han berättar att han inte vet vad som kommer att hända när hans kontrakt går ut i januari 2023. Kollegan Ayan Jamal påpekar att han ofta har pratat om att gå in i filmbranschen. Programledaren David Druid vet dock vad han inte vill att Akolor ska göra – gå över till en kommersiell kanal.

– Det som kommer störa skiten ur mig är om du inte gör nåt sånt utan att man vaknar på morgon och bara ”God morgon här är Gry och Kodjo”, säger Druid i Morgonpasset.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS