News55

Medieprofil i ekonomisk kris - pensionen räcker inte till

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 juli 2022

En före detta journalist på SVT har hamnat i en ekonomisk kris och tvingas att ta till drastiska åtgärder för att klara livet som pensionär.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Elisabet Höglund och hennes man tvingas att vända upp och ner på tillvaron då pengarna inte räcker till. De säljer nu både deras lägenhet i Spanien och huset i Tungelsta utanför Stockholm, det rapporterar Aftonbladet och Expressen. Så här skriver hon om situationen på sin blogg:

”Det är med djupt vemod och med sorg i hjärtat som jag fattar det här beslutet.” 

Huset i Tungelsta beskriver hon som en plats som gett henne mycket harmoni och glädje genom åren och det har varit en trygg punkt för henne. På bloggen fortsätter hon: 

”Många undrar förstås varför jag gör det, varför jag flyttar ifrån en plats där jag trivs. Ja, säg det, men ibland behöver man en större förändring i livet för att orka kämpa vidare”. 

Det är parets ekonomiska situation som avgjort beslutet. Medan utgifterna ökar så stannar inkomsterna på samma krona. Därför var de tvungna att se över ekonomin och kalkylera om.  

”För två fattiga pensionärer som Bosse och mig går det inte att leva som förut. Det går inte att fortsätta att betala elräkningar på 12 000 kronor var tredje månad, att betala för sophämtning, att varje månad betala allt högre låneräntor, försäkringar och alla andra kostnader som en villaägare dras med.” 

Paret kommer att flytta till Älvhyttan, Bergslagen, som tidigare fungerat som ett fritidshus för paret. Något hon ser som positivt med flytten är att de kommer att kunna leva mer självförsörjande. Huset där är mer lämpat för att odla mat så som morötter, potatis, sallad och ärtor. Trots att sorgen är stor så ser hon ändå fram emot framtiden: 

”Trivs jag inte där, ja då kan jag flytta någon annanstans, till exempel till Norrland. Eller till norra Italien”

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS