News55

SVT presenterar ny jultradition med Astrid Lindgren

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 aug. 2022

Storfavoriten Kalle Ankas julafton kan komma att få konkurrens när SVT presenterade sin senaste julsatsning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Idag presenterade SVT höstens och vinterns tv-utbud och “Kalle Ankas julafton” kan komma att få konkurrens då kanalen gick ut med en ny julsatsning. Programmet kommer att heta “Jul med Astrid Lindgren” och ska precis som namnet avslöjar sändas med Astrid Lindgrens berättelser i centrum. Enligt kanalens programdirektör, Eva Beckman, ska man bland annat ha med “Nils Karlsson pyssling”, “Kajsa Kavat” och “Emil i Lönneberga”. Det är från och med julen 2023 som programmet kommer att sändas.  

– Förhoppningen är att både vuxna och barn ska älska och se den. Och att den kanske på sikt blir lika populär som Kalle Anka, säger Beckman. 

Tanken är dock inte att den ska ersätta Kalle Ankas julafton. 

SVT presenterade inte bara nyheter inför hösten och vintern utan även en favorit i repris. “Kenny Starfighter” gör comeback i en uppdaterad version med Johan Rheborg i spetsen. Även Starfighters kusin “Penny” kommer att synas i rutan. Programmet sändes ursprungligen år 1997.  

Det framgick även att den populära serien “Tunna blå linjen” från 2019 kommer med en ny säsong som har premiär redan under hösten.  

– Kan vara den bästa drama-hösten i mannaminne, säger Eva Beckman.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS