News55

Här är livsmedlet som väntas slå prisrekord igen

Artikelbild
STOCKHOLM 20070716
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 28 okt. 2022

Vi har fått anpassa oss till ökande priser på livsmedel de senaste månaderna och än verkar det inte mattas av. Nu flaggar sajten Matpriskollen för att vissa produkter kan slå nya prisrekord.

ANNONS
ANNONS

Det är främst smör som Matpriskollen varnar för kan stiga igen. Nyligen höjde Arla priset på smör och bordssmör med 3-4 kronor per paket, skriver SVT.

– Då brukar de andra leverantörerna följa efter. Smör har blivit som en symbol för inflationen, säger Ulf Mazur, vd för Matpriskollen, till SVT.

Arla uppger att det gynnar svenskt jordbruk när de visar vägen med prishöjningar.

– Tittar man på mjölkpriset som vi har höjt till våra ägare så har de flesta andra mejeriföreningar följt efter. Det är för att vi vill ligga i framkant i att bevara våra bönder, våra ägare och våra gårdar i Sverige, säger Marika Lifbom, mejerichef på Arla Götene.

Bordssmör har ökat med i snitt 32 procent i år och enligt Ulf Mazur ser det ut som att man kan hamna på en ännu högre nivå.

– Jag tror att vi kommer få vänja oss vid högre priser. I framtiden kommer det att komma prissänkningar också men det tar ett tag in på nästa år, tror Ulf Mazur.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS