News55

Suzanne Axell: "Så var Dagnys sista tid på äldreboendet"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 17 maj 2022

Dagny Carlsson gick nyligen bort efter att ha levt ett tufft liv. Nu berättar vännen och journalisten Suzanne Axell om Dagnys sista tid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sveriges äldsta bloggare hann nästan fylla 110 år innan hon nyligen gick bort efter att ha inspirerat många följare med sina bloggtexter om sitt liv.

Dagny har alltid varit väldigt positiv och optimistisk och valt att dela med sig av sitt liv som inte vart helt lätt genom åren och nu berättar Dagnys vän, journalisten och programledaren Suzanne Axell, 66, om sina möten med Dagny.

 – Första gången jag träffade Dagny var 2010, hon var 98 år då. Jag skulle intervjua henne på scenen då jag och Lotta Engberg var konferencierer. Dagny var så jäkla underbar och fin och hade ett fantastiskt liv, berättar hon i Aftonbladet.

Men när Suzanne träffade Dagny för sista gången förra året på äldreboendet dit hon flyttat efter en fallolycka i hemmet, var det en mer dämpad Dagny.

– Jag och en fotograf besökte henne på äldreboendet för att göra en intervju och i intervjun kan man se att hon är på väg att börja gråta. Som jag förstår det har hon varit klar hela vägen. Men Dagny sa att hon var så instängd och att hon ville komma ut. Hon ville ju vara ute och träffa folk. I intervjun förklarar hon också att hon inte fick någon stimulans på äldreboendet.

Och det var bara några veckor innan sin död som Suzanne försökte komma i kontakt med Dagny inför en intervju men fick ingen återkoppling trots att de alltid hört av varandra regelbundet.

– Jag skulle skriva om henne och ville ha ett okej. Men då hörde hon aldrig av sig. Vi har ju hållit kontakten hela tiden. Någon dag innan hon gick bort tänkte jag otroligt mycket på Dagny, hon dök upp i mitt huvud hela tiden och jag kände att jag måste skriva till henne igen. Sedan fick jag höra att hon var död och det var lite av en chock, även om jag förstår att en 109-åring inte kan leva hur länge som helst.

Hon tänker tillbaka på Dagny med värme och är tacksam för de stunder de fick tillsammans.

ANNONS

–  Dagny var en alldeles underbar kvinna och jag fick en extramormor i henne vilket var helt fantastiskt. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS