News55

Agnes Wold: Så här gör professorn för att inte bli smittad

Agnes Wold
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 jan. 2022

Professor Agnes Wold har vidtagit drastiska åtgärder för att undvika att bli smittad av den senaste covid-19 varianten. Uppoffringar och disciplin är det som krävs, menar professorn.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det kryllar just nu av omikron i Sverige. Professor Agnes Wold har dock en strategi för hur man ska undgå viruset. Den kräver disciplin och en hel del uppoffringar. Hon har nämligen valt att, under tiden smittan är så pass hög, att inte träffa hennes barn eller barnbarn, skriver Aftonbladet

– Varken jag eller min man har blivit sjuka. Men om man har barn så går det nog inte att undvika. Omikron verkar spridas allra mest bland de yngsta. 

Professorns rekommendation är att människor i riskgrupp och äldre bör undvika att träffa folk som är 30 år eller yngre. Då menar Wold att man kan känna sig ganska trygg. Risken att bli smittad är mindre om man enbart umgås med kompisar som är i 60-70-årsåldern, säger hon. Utöver att inte träffa yngre personer så lever hon sitt liv som vanligt.  

– Jag handlar och åker spårvagn och om jag inte går på gymmet så beror det bara på lättja, ingenting annat. 

Hon understryker vikten av att vara fullt vaccinerad innan man kan slappna av och inte oroa sig för smitta. Utan vaccination bör man vara bekymrad och boka tid så fort som möjligt.  

Folkbildarkollegan Emma Frans menar att de människor som är ute och rör sig i samhället bör räkna med att bli smittade av omikron. För att undvika smittan så gott det går bör man hålla god handhygien, jobba hemifrån de som kan och hålla avstånd. 

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS