News55

Amelia Adamo: ”Jag gillar tantpower”

Artikelbild
STOCKHOLM 20140922
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 dec. 2016

Journalisten och chefredaktören Amelia Adamo, 69, kommer att föreläsa på några av News55 mässor under våren. Men först ska hon gå i pension och fira sin 70-årsdag på varmare breddgrader. – Det ska bli otroligt skönt att dra ned på arbetstimmar för att frigöra mer tid till mig själv, säger Amelia Adamo till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amelia Adamo är chefredaktören som varit i mediabranschen i många år, och har bland annat ett magasin uppkallad efter sig. Under nästa år kommer hon på News55 Seniorevent i Kalmar, Lund och Eskilstuna att föreläsa om det ämne hon själv tycker att hon kan allra bäst: Rekordgenerationen.

– Det är den mest hälsosamma och välbärgade generationen. Vi reser, skiljer oss, har ett aktivare kärleksliv och efterfrågar en massa tjänster, och kvinnorna är för mig de som spelar första fiolen. Tantpower är något jag gillar, säger Amelia Adamo.

      LÄS MER: Amelia Adamo: “Politikerna har tappat blicken för de äldres lidande”

Firar jul i värmen

Men innan hon dyker upp på News55 Seniorevent kommer julen emellan och den ska Amelia fira på ett för henne nytt sätt.

– Jag ska åka till Kapstaden med hela familjen där vi hyrt ett hus för att fira min 70-årsdag. Vi blir 15 personer totalt varav fem är barnbarn, berättar Amelia.

Återvänder till en annan vardag

Efter resan och årsskiftet är det en ny vardag som Amelia återvänder till – hon går nämligen i pension. Även om hon kommer att fortsätta skriva för tidningen M är det inte längre hon som bär det yttersta ansvaret.

ANNONS

– Det känns fantastiskt skönt. Även om jag alltid älskat mitt jobb är det dags att göra annat. Jag ska spendera mer tid med barnbarnen, gå på bio, promenera i skogen, fika utan att titta på klockan, slippa vakna av det eviga larmet på morgonen och bara vara, avslutar Amelia Adamo.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS