News55

Ilse, 2, fick ett krampanfall – då ryckte okänd kvinna in

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 maj 2017

Jenny Veiler och hennes familj var på promenad med dottern Ilse, 2, när barnet plötsligt började krampa och tugga fradga. Mitt i tumultet dök en okänd kvinna upp och tog kontroll över situationen. Nu vill Jenny och hennes familj veta vem hjälten är.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jenny Veilers dotter Ilse hade nyligen varit magsjuk och var på promenad vid Amhults kyrka i Torslanda tillsammans med sin familj när det otäcka plötsligt inträffade. Ilse fick plötsligt allvarliga krampanfall och började tugga fradga, det rapporterar Expressen.

– Ögonen försvann på henne, säger Jenny Veiler till Expressen.

En kvinna som kom körande i sin bil uppmärksammade situationen, parkerade bilen och kom till undsättning. Den okända kvinnan tog kommandot över situationen och hjälpte familjen fram till att ambulans anlände till platsen.

– Hon ska ha ett stort tack, det är härligt att veta att det finns människor som bryr sig och som ser andra och tar sig tid.

– Hon såg oss, parkerade bilen och kom över. Den här kvinnan tog kommandot och hjälpte oss och min dotter. Hon klappade henne och fick spya på sig, säger Jenny Veiler.

Kommer inte ihåg hennes namn

Jenny och Ilses pappa Peter söker nu efter den okända hjälte som hjälpte till att rädda deras dotter.

– När vi åkte iväg med ambulansen frågade jag vad hon hette, men jag kommer inte ihåg svaret. Hon var brunhårig och hon berättade att hon inte var utbildad som sjuksköterska, hon var bara en mamma.

ANNONS

Ambulsansen tog Ilse till Östra Sjukhuset i Göteborg där hon fick ännu ett krampanfall. Ilse vårdades på sjukhuset under helgen och har nu fått återvända hem.

– Hon är inte kry men nu ska hon nog inte krampa mer, säger Jenny.

Och om Jenny skulle få kontakt med den okända kvinnan vill hon säga tack och förklara att dottern nu mår bra.

– Hon ska ha ett stort tack, det är härligt att veta att det finns människor som bryr sig och som ser andra och tar sig tid. Det vet man inte alltid så noga, att det är så, jag är imponerad och tacksam, avslutar Jenny Veiler.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS