News55

Jonas Gardell och Anna Kinberg Batra i ny Twitter-tvist

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 jan. 2017

Komikern Jonas Gardell och Moderaternas partiledare verkar ha tillbringat sin helg på Twitter - i dispyt. Och det här är inte första gången Anna Kinberg Batra och Gardell hamnar i luven på varandra.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 har tidigare rapporterat om komikern Jonas Gardell och Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batras hårresande debatter på Twitter. Vid det tillfället hamnade just Anna Kinberg Batras hår i blåsväder, men den här gången är tongångarna betydligt mer allvarliga.

“Ja det är ofattbart att när den demokratiska världen på allvar hotas vänder sig Anna Kinberg Batra till de i Sverige som mest liknar Trump.”, skrev Jonas Gardell på Twitter. I sin tweet refererade Gardell till Aftonbladets krönikör Fredrik Virtanens senaste krönika där Moderaternas kritiserade utspel om att föra en diskussion med Sverigedemokraterna stod i fokus.

Men Anna Kinberg Batra dröjde inte med mothugg. I en tweet svarade hon Jonas Gardell: “Jag tror både sånt tonläge här, och isolering i riksdagen, göder missnöje. Där växer hat. Bidrar du inte själv till det nu?”

Därefter var debatten igång och engagerade även många av Gardells och Kinberg Batras följare. När Jonas Gardell svarade hade stämningen vässats till ytterligare:

“Ja det är en sorglig tid när en homosexuell som uttrycker oro för homofobi blir anklagad för att sprida hat.

Därefter gjorde Anna Kinberg Batra sitt sista inlägg i debatten: “Du vet och jag har även sagt att jag aldrig tänker kompromissa om grundläggande värderingar. Att misstolka det göder misstro.”

“Jag har kämpat ett helt liv för humanism, tolerans och människors lika värde, och det är INTE att sprida hat. Tack.”, avslutade Jonas Gardell.

Jonas Gardell har drygt 499 tusen följare och har sedan Twitter-dispyten fått stöd av sina följare.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS